Öngyilkos lett Gordon Ramsay szakácsa

2010.09.29. 14:35
A Hudson folyóba ugrott Joseph Cerniglia, akinek a mesterszakács régebben azt mondta, hogy étterme a Hudsonban fog elsüllyedni.

Joseph Cerniglia még 2007-ben vett részt a pokróc stílusáról ismert Gordon Ramsay egyik főzőműsorában, A konyha ördögében. A férfi a New Jersey állambeli Fairlawnban működő étterme, a Campania felvirágoztatására jelentkezett a műsorba, mivel az étterem komoly gondokkal küzdött, 80 ezer dolláros adósságot halmozott fel.

Gordon Ramsay akkor komolyan megalázta a szakácsot, akinek azt mondta, hogy a feltálalt étel nem elég jó, az adagokat túl nagyok, a személyzet  éretlen, étterme pedig a Hudsonban fog elsüllyedni. "Még egy rohadt bruschettát sem tudsz megsütni" - vágta a brit sztárséf a New Jersey-i szakács fejéhez.

Joseph Cerniglia 2004-ban, amikor még a New York-i Gallagher's Steak House séfje volt
Joseph Cerniglia 2004-ban, amikor még a New York-i Gallagher's Steak House séfje volt

Az étterem mégis talpon maradt, sőt a helyiek szerint az utóbbi időben szép forgalmat bonyolított. Ezért is érthetetlen, hogy miért ugrott a New Yorkot New Jerseytől elválasztó folyóba a háromgyerekes családapa, akinek a hírek szerint a házasélete is rendben volt. A 39 éves szakács halálát Gordon Ramsay úgy kommentálta, hogy "Joe rendkívüli séf volt, együtt érzünk a családdal, a barátokkal és a személyzettel". Ugyanakkor nem válaszolt arra a kérdésre, hogy az általa 2007-ben mondottaknak közük lehet-e Cerniglia halálához.

A Daily Telegraph szerint ez már a második haláleset, ami a brit sztárszakáccsal összefüggésbe hozható, ugyanis 2007-ben a 41 éves Rachel Brown is öngyilkos lett, miután szerepelt Ramsay A pokol konyhája című műsorában.