Medveczky maradt a tévéelnök

Index, MTI
2010.11.18. 17:39
A Lánchídrádió megbízott főszerkesztője lett a Magyar Rádió vezérigazgatója, míg a jobbos rádió korábbi főszerkesztője az MTI-t vezetheti. Medveczky Balázs ügyvezető alelnökből vezérigazgatóvá lépett elő az MTV-nél.

A Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma megválasztotta csütörtök délután Medveczky Balázst a Magyar Televízió, Jónás Istvánt a Magyar Rádió, Ókovács Szilvesztert a Duna Televízió, Belénessy Csabát pedig a Magyar Távirati Iroda vezérigazgatójává - közölte Balogh László, a kuratórium elnöke.

Medveczky az MTV ügyvezető alelnöke volt eddig, Belénessy Csaba az MTI alelnöke volt, korábban pedig a Lánchídrádiónál volt főszerkesztő. Ókovács Szilveszter tegnap még a HírTv műsorvezetője volt, még Jónás István a Lánchídrádió megbízott főszerkesztői székét hagyja ott a közmédiáért.

A vezérigazgatókat most is Szalai Annamária, az NMHH elnöke jelölte a posztra, miután az első fordulóban nem jött össze a közszolgálati kuratóriumban a jelöltek megválasztásához szükséges kétharmados többség. Most egyszerű többség is elég volt.

A vezérigazgatókat megválasztó kuratórium nyolc tagjából hatot a parlament választott. Közülük hármat a Fidesz, egyet-egyet pedig az ellenzéki pártok jelöltek. A testület további két tagját a médiatanács nevezte ki. A médiatanács döntött a vezérigazgató-jelöltek személyéről is az NMHH elnökének javaslatai alapján. A médiatanács az ORTT jogutódja, és a testület összes tagját a Fidesz jelölte, és a parlament választotta meg.