Varázsló ügyvédekről forgatna sorozatot a Fox

2010.11.18. 10:24
Javában zajlik az amerikai pilotszezon, egyre vadabb ötleteket próbálnak eladni a producerek a nagy tévéknek.

Első hallásra meglehetősen bizarr alapfelállású sorozattal kacérkodik az amerikai Fox tévétársaság, írja a Vulture. A Magical Law (Varázslatos törvény) munkacímű projekt egy olyan világban játszódna, ahol a mágia a mindennapok része, senki nem csodálkozik, ha a szomszédja seprűn megy munkába, és mézeskalácsból épít hétvégi házat a telken. Rendnek azonban egy ilyen világban is kell lennie, varázserővel bíró ügyészek, ügyvédek, bírók és rendőrök gondoskodnak az állampolgárok biztonságáról.

varazsbiro

A Harry Potter-franchise stílusjegyeit magán viselő sorozatterv elég meredeknek tűnik, hiszen a felnőttek nem biztos, hogy vevők az ilyen történetekre, a gyerekeket meg nem igazán érdekli a tárgyalóteremben varázsló taláros bíró. A Fox azonban bízik az ötletben, hiszen nem kisebb neveket kért fel a megvalósítására, mint  Gore Verbinski rendezőt és Terry Rossio forgatókönyvírót, akik a dollármilliárdokat termelő Karib-tenger kalózai-sorozat első három részét is jegyzik.

Az ötlet, mármint a természetfeletti képességekkel bíró jogászoké, nem újkeletű, Supernatural Law címen 1994 óta létezik egy képregény, ami tulajdonképpen ugyanerre az alapötletre épül, de a Fox természetesen tagadja, hogy onnan vették volna az inspirációt.