Az EchoTv vezérigazgatója lett az MTI alelnöke

Index, MTI
2010.11.19. 13:27
Szabó László Zsoltot az MTV és az MTI vezérigazgatójának jelölték, most helyettes lett az Magyar Távirati Irodánál.

Kiegészült az MTI legfelső vezetése: a csütörtökön megválasztott új MTI-vezérigazgató, Belénessy Csaba a cég pénteki vezetői értekezletén bejelentette, hogy vezérigazgató-helyettesnek Szabó László Zsoltot és Vas Évát kérte fel.

A két újonnan felkért vezető közül Szabó László Zsolt az intézményen kívülről érkezik - ő jelenleg az Echo TV vezérigazgatója, de 1997 és 1999 között a Duna TV gazdasági alelnöke, 1999 és 2001 között pedig az MTV elnöke is volt. Vas Éva korábban az MTI gazdasági területért felelős alelnöke volt.

Szabó László Zsoltot egyébként az első fordulóban még az MTV élére javasolta Szalai Annamára, az NMHH elnöke, majd a második fordulóban ő volt a másik jelölt, Belénessy mellett, az MTI vezérigazgatói posztjára.

A Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma csütörtökön választotta meg Belénessy Csabát, a Magyar Távirati Iroda (MTI) stratégiai alelnökét az MTI vezérigazgatójává - azzal egyidejűleg, hogy Medveczky Balázst, a Magyar Televízió ügyvezető alelnökét a Magyar Televízió, Jónás Istvánt, a Lánchíd Rádió megbízott főszerkesztőjét a Magyar Rádió, Ókovács Szilvesztert, a Hír Televízió műsorvezetőjét pedig a Duna Televízió vezérigazgatójának választották.