Kinevezték az MTV vezerigazgató-helyetteseit

2010.11.29. 22:42 Módosítva: 2010.11.29. 22:47
Az eddigi ügyvezető alelnök vezérigazgatóvá kinevezése után megnevezte helyetteseit is. Dobos Menyhért eddigi műsorigazgató szolgáltatási vezérigazgató-helyettesként, Adamik Ágnes, a Digitális MTV Igazgatóság igazgatója gazdasági vezérigazgató-helyettesként dolgozik tovább.

A Magyar Televízió vezérigazgatója, Medveczky Balázs a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának november 26-i jóváhagyásával kinevezte a szolgáltatási és a gazdasági vezérigazgató-helyetteseket, olvasható a Magyar Televízió (MTV) közleményében.

Dobos Menyhért eddigi műsorigazgató szolgáltatási vezérigazgató-helyettesként, Adamik Ágnes, a Digitális MTV Igazgatóság igazgatója gazdasági vezérigazgató-helyettesként dolgozik tovább. Dobos Menyhért a műsorokért felel, Adamik Ágnes új feladata mellett továbbra is felügyeli a digitális igazgatóság napi munkáját.

Dobos Menyhért a Híradásipari Technikum elvégzése után az MTV-ben helyezkedett el kép- és hangtechnikusként. A Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karán megszerzett diplomája után az MTV ügyfélkapcsolati osztályának vezetője lett.

Később a szervezeti kapcsolatok főosztályvezetője, majd az alelnöki, illetve az elnöki kabinet vezetője lett. A köztelevízió Közéleti Főszerkesztőségének, vagyis a Közéleti, a Vallási és Egyházi, a Kisebbségi és a Határon túli Műsorok szerkesztőségének munkáját 2003-tól 2010. június 6-ig irányította. Június 7-től az m1 és m2 műsorigazgatója, az MTV programtanácsának tagja.

Adamik Ágnes a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán végzett rendszerszervező üzemgazdászként és folytatott gyártásvezetői, okleveles könyvvizsgálói és MBA gazdasági elemzői tanulmányokat. Pályáját 1984-ben felvételvezetőként kezdte az MTV-ben, majd gyártásvezetőként, főgyártásvezetőként, később gyártási és gazdasági, valamint főszerkesztőség-vezetői beosztásban dolgozott. 2007-től a köztelevízió telephelyváltásáért volt felelős. 2009 októberétől vezeti a Digitális MTV Igazgatóságot.