Goj motoros a Petőfi főszerkesztője

2010.12.15. 11:40
Koltay Gergely azt mondja, már kilépett a nemzeti érzelmű motorosklubból, a szervezet elnöke szerint ez nem igaz.
Koltay Gergely (fotó:Neubauer Rudolf)
Koltay Gergely (fotó:Neubauer Rudolf)

Koltay Gergely, az MR2 Petőfi rádió frissen kinevezett főszerkesztője a Gój Motoros Egyesület nemzeti érzelmű motorosklub négy alapító tagjának egyike, és a szervezet honlapja jelenleg is az aktív tagok között tünteti fel. Koltay az Indexnek kijelentette, hogy már nem tagja a szervezetnek, de arra a kérdésre, hogy mikor lépett ki, nem volt hajlandó válaszolni. Így azt sem tudtuk megkérdezni tőle, összeegyeztethetőnek tartja-e a közszolgálatiság eszményét a szervezet Nagy-Magyarország emblémájával.

Mészáros Imre, a goj motorosok elnöke az Index kérdésére kijelentette: nem igaz, hogy Koltay kilépett a szervezetből, ezért szerepel a neve most is a tagok között.

A felvonulásairól és nagy-magyarországos emblémájáról ismert, 2006-ban alapított Gój Motoros Egyesület a "nemzeti és keresztény eszmék és értékek megőrzését" és a hagyományápolást tekinti feladatának. A névválasztás miatt sokak által rasszistának tartott goj motorosok rendszeresen megjelentek az előző ciklus kormányellenes tüntetésein, de következetesen tagadják, hogy szélsőjobboldali szervezet lennének.

Koltay Gergely, a Kormorán együttes alapítója a rádió honlapján feltüntetett életrajza szerint 1989-ban már vezette egyszer a Magyar Rádió szórakoztatózenei szerkesztőségét, 1997-2000 között pedig a Magyar Televízió zenei főszerkesztője volt. 2001-ben megkapta a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét, 2007-ben a "Keleti Sárkányos Lovagrend", 2008-ban a "Történelmi Vitézi Rend" tagjává választották.