Megszűnik Tölgyessy Péter rádióműsora

2010.12.19. 12:22
Megszűnik Tölgyessy Péter közéleti műsora a Magyar Rádióban, tudta meg a Hírszerző. Az erről szóló döntést pénteken közölte az érintettel Gazsó L. Ferenc, a Kossuth Rádió vezetője, miután Tölgyessy nemet mondott arra a műsor folytatásának feltételéül szánt követelésre, hogy egy Fidesz-közeli elemzővel folytatódjék a műsor.

Megszűnik Tölgyessy Péter közéleti műsora a Kossuth Rádióban – tudta meg a Hírszerző. Az adás eddig a 180 perc című műsor részeként jelentkezett, a lap úgy tudja, hétfőn Tölgyessy távozását is itt jelentik majd be.

A Hírszerző információi szerint a Tölgyessy műsorát megszüntető  döntést pénteken közölte az érintettel Gazsó L. Ferenc, a Kossuth főszerkesztője. A döntés a hírek szerint azt követően született meg, hogy Tölgyessy nem fogadta el a műsor folytatásának Magyar Rádió által támasztott feltételét. Az úgy szólt, hogy Tölgyessynek Lánczi András Fidesz-közeli politológussal párban kellett volna folytatnia műsorát.

A Hírszerző úgy tudja egyébként: korábban Gyurcsány Ferenc környezetében ugyanúgy elégedetlenek voltak a korábban SZDSZ-tag és -elnök, később fideszes parlamenti képviselő, a magyar közéletben a rendszerváltozás óta részt vevő Tölgyessy Péter műsorával, mint most Orbán Viktoréban.

A lap felidézi: korábban Gréczy Zsolt, Gyurcsány egykori főtanácsadója feljelentésszámba menő cikkeket írt ellene a Népszavában, de Gyurcsány környezetéből is igyekeztek nyomást gyakorolni Such György volt rádióelnökre, hogy Tölgyessy egy, Gyurcsánnyal szimpatizáló politológussal párban folytassa műsorát. Annak idején Such visszautasította Gyurcsányék nyomásgyakorlását; a Rádió jelenlegi vezetése a jelek szerint másképp viszonyult az intézmény önállóságához, írja a lap.