Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Újra Magyarországgal foglalkozik a Washington Post

2011.01.02. 13:03
Megint Magyarországot bíráló írást lehet olvasni az egyik legbefolyásosabb amerikai napilapban, ezúttal Schiff András zongoraművész olvasói levelét. Schiff szerint kérdéses, hogy Magyarország méltó-e az uniós soros elnökségére.

"Megkérdőjeleződött Magyarország uniós szerepe" – ezzel a címmel jelent meg a Washington Post nevű befolyásos amerikai napilapban Schiff András zongoraművész olvasói levele vasárnap hajnalban. A Firenzéből küldött levélben Schiff gratulált a lap december 26-i, Magyarország putyinizálódása című cikkéhez, amely a magyar EU-elnökség és a médiatörvény összefüggéseiről szólt.

Schiff arról írt, hogy Putyin Oroszországa nem EU-tag, Orbán Viktor miniszterelnök Magyarországa viszont igen. Szerinte az EU nem csak üzleti és kereskedelmi szervezet, hanem a közös európai értékeket is képviseli, ennek fényében pedig kérdés, hogy Magyarország kész-e, érdemes-e arra, hogy átvegye a soros elnökséget.

"A legutóbbi hírek valóban aggasztóak. A toleranciaszint rendkívül alacsony. Rasszizmus, romák diszkriminálása, antiszemitizmus, idegengyűlölet, sovinizmus és reakciós naocianlizmus - ezek a tünetek nagyon riasztóak. Olyan emlékeket idéznek, amelyekről azt reméltük, hogy régen feledésbe merültek. Sok ember meg van rémülve" – áll a Washington Post által közölt levélben.

Schiff írása szerint a sokkoló események láncolatában a legutóbbi médiatörvény csak az utolsó láncszem. "Az EU-elnökség megtiszteltetés és felelősség. Az EU-nak és az Egyesült Államoknak rajta kell tartania a szemét Magyarországon" – írta Schiff András, aki azzal zárta a levelét, hogy "oltalmaznunk és tiszteletben kell tartanunk közös értékeinket".  • Vennék
  • Hírek