Felmentették a Tilos Rádiót az Ice-T-ügyben

2011.01.12. 13:35 Módosítva: 2011.01.12. 13:37
A Médiatanács úgy döntött, a Tilos Rádió nem sértett törvény Ice-T dalának lejátszásával. A döntést a testület blogján hozták nyilvánosságra.

Megszüntette a Médiatanács a Tilos Rádióval szemben indított eljárást, melyet Ice-T It's on számának lejátszása miatt indított - olvasható a Médiatanács blogján. A tanács úgy döntött, hogy a Tilos Rádió nem sértette meg a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény rendelkezéseit.

"A Médiatanács továbbra is azt az álláspontot képviseli, hogy minden zenei stílusnak, hazai és külföldi előadónak helye lehet a magyar rádiókban" - olvasható a bejegyzésben. "Ugyanakkor a kiskorúak érdekeinek védelme továbbra is a hatóság munkájának egyik fontos eleme marad."

Természetesen nem lehet cél a rejtett, közvetett cenzúra, illetve az érintett dalok művészi értékének csorbítása - áll a bejegyzésben.

A poszt szerint a Tilos Rádió ügyének vizsgálata jóval az új médiatörvény megszületése előtt kezdődött, és bár sokan összemossák az Ice-T ügyet a törvény körül kialakult vitával, a kettőnek nincs köze egymáshoz. Fontos azonban, hogy ebben az ügyben a felmentés még a korábbi médiatörvény alapján született.

A Nemzeti Hírközlési és Médiahatóság azért indított vizsgálatot, mert a Tilos Rádió szeptember másodikán délután előzetes figyelmeztetés nélkül leadott "egy kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatású" Ice-T számot.