Az Euronews harcba száll a globális hírpiacon

2011.01.19. 13:54 Módosítva: 2011.01.19. 13:57
Irodákat nyitnak Európán kívül is, hogy felvegyék a versenyt a piac két legnagyobb szereplőjével, a brit BBC-vel, és az amerikai CNN-nel.

Az Euronews nemzetközi hírszolgáltató televízió csatorna erősíti stábját és bővíti tudósítói hálózatát, hogy jobban megkülönböztethesse magát legfőbb riválisaitól, a CNN International és a BBC World News csatornáktól.

Az 1993-ban alapított és 21 európai közszolgálati tévécsatorna tulajdonában lévő, több nyelven, köztük angolul, franciául, németül és oroszul is sugárzó nemzetközi  csatorna saját bevallása szerint 7,5 millió nézővel rendelkezik.

A több tízmillió eurós tevékenységbővítő beruházás költségeit az EU és a tévécsatorna tulajdonosai közösen finanszírozzák.

Az Euronews az új brüsszeli stúdió mellett az idén állandó tudósítói irodát nyit Párizsban, Kijevben, Isztanbulban, Dubaiban, Washingtonban és Pekingben. A tévécsatorna az idén bemutatja iPad és iPhone készülékekre kifejlesztett hírszolgáltató alkalmazásait is, valamint együttműködést folytat a japán Panasonic-kal internet csatlakozású tévétechnológia fejlesztésben.