Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Nem maradt frekvencia nélkül a Katolikus Rádió

Index, MTI
2011.01.19. 16:04 Módosítva: 2011.01.19. 16:13
A Katolikus Rádió Székesfehérváron kapott frekvenciát, míg a Fellegi Tamás miniszter egykori cégéhez kötődőt Lánchíd Rádió Székesfehérvár mellett Győr környékén is megszólalhat. A budapesti ultrarövid-hullámú frekvenciáról még nem döntöttek.

Öt frekvenciáról döntött szerdai ülésén a médiatanács - közölte a testület szóvivője sajtótájékoztatón, Budapesten. Kiricsi Karola elmondta: a pályázati nyertesek között van a Magyar Katolikus Rádió is, amely a székesfehérvári vételkörzetben a 96,1-es frekvencián sugározhat ezután.

Arra a kérdésre, hogy a még szabad budapesti ultrarövid-hullámú frekvenciáról - amelyre a katolikus rádió és a Klubrádió is pályázott - mikor születik döntés, Kiricsi Karola úgy válaszolt: nem tudja megmondani, de a médiatanács a következő időszakban minden héten 5-10 frekvenciáról határoz, és összesen mintegy 40 frekvenciapályázatot kell elbírálnia.

A Magyar Katolikus Rádió - mivel nem kérte jogosultságának meghosszabbítását - január 16-án sugárzott utoljára középhullámon, azóta csak interneten és műholdon volt lehetősége a műsorszórásra. A rádiónak további pályázatai is az elbírálási szakaszban vannak.

A médiatanács szerdán arról is döntött, hogy a Lánchíd Rádió médiaszolgáltatási jogosultságot kap Székesfehérváron és a győri vételkörzetben. A Lánchíd Rádió Fellegi Tamás miniszter egykori cégének, az Infocenternek a tulajdona. A rádió főszerkesztői közül került ki a választások utána a Magyar Rádió és az MTI vezérigazgatója is.