Perli a bírságot a Tv2

2011.01.19. 17:00 Módosítva: 2011.01.19. 17:00
Az Édesnégyes Kozsóval forgatott adásai miatt kiszabott húszmilliós bírságot a bíróságon támadta meg a Tv2. A valóságshow őszi epizódjai összesen százmillió forintnyi büntetést gyűjtöttek össze az NMHH-tól.

Az NMHH november 10-én bírságolta közel húszmillió forintra a Tv2-t, mivel véleményük szerint a csatorna Édesnégyes című valóságshow-jának szeptember 1-ei és szeptember 3-ai adásai is megsértették a médiatörvény kiskorúak védelmére vonatkozó törvényi előírásokat. A bírságot az NMHH egyébként még az előző médiatörvény rendelkezései alapján rótta ki.

Az Origó kérdésére a Tv2 elismerte, hogy a Fővárosi Bíróságon fellebbezik meg az ítéletet, de bővebben nem akarták kommentálni az ügyet.

A Tv2 csak azért a valóságshow-ért összesen százmillió forintnyi bírságot kapott az NMHH-tól, mert a hatósági vizsgálatok alapján a párkereső reality egyes jeleneteit erotikus  tartalmuk miatt nem is lehetett volna tíz óra előtt műsorra tűzni. A Tv2 most csak az egyik bírságot támadta meg, de várhatóan az összes büntetés miatt fellebbez majd.

Az Édesnégyes első hetében Kozsóval és négy nővel kezdett, az első panasz már ekkor érkezett. A szeptember 13-i héten a reality Majkával indult, és rögvest a műsor elején már egy félmeztelen lány ölelgette és csókolgatta a Való Világ egykori játékosát egy hintaágyban, egy későbbi adásban pedig hiányos ruházatú lányok vonaglottak, táncoltak, hogy elcsábítsák a tévés műsorvezetőt.