Autóversenyzős tévésorozatot készít Sir Ridley Scott

2011.01.27. 16:03
A Scott-testvérek (Ridley Alien és Tony True Romance) közös cége, a Scot Free Productions szerezte meg Wallace A. Wyss Shelby: The Man, The Cars, The Legend (Shelby: az ember, az autók, a legenda) című regényének megfilmesítési jogát, de a korábbi tervekkel ellentétben nem filmet, hanem tévésorozatot forgatnak belőle.

A könyv a legendás autóversenyző és autótervező életének hatvan évét öleli fel, így Scotték célszerűbbnek látták sorozatban gondolkodni, és nem két órába összesűríteni a történetet. A projektet teljes egészében a Fremantle Media Enterprises finanszírozza, és a Scot Free két korábbi tévésorozatához hasonlóan (A cég, Katedrális) nem egy adott tévének készül, hanem legyártják, és minden piacon külön-külön adják majd el.

lemans

“Kivételes lehetőséget kaptunk, olyat, amilyet az ember életében nem sokszor fog. Elmesélhetjük olyan férfiak történetét, akik mindent kockára tettek azért, hogy megnyerjék a 24 órás Le Mans autóversenyt” - nyilatkozta Sir Ridley. “Az autóversenyzés történetéről még nem készült ilyen nagyszabású sorozat vagy film soha. Anglia északi részén nőttem fel, akkor, amikor Stirling Moss nemzeti hősnek számított. Mindenki autóversenyző szeretett volna lenni a környezetemben.”

Az ötvenes-hatvanas években játszódó sorozatok reneszánszukat élik az USA-ban, legalábbis erre utal, hogy az AMC Reklámőrültek című drámája mellett az NBC a Playboy-nyuszikról szóló, az ABC pedig a Pan Am légitársaság fénykorában játszódó sorozattal kacérkodik, a Starz nevű kábeladó pedig Magic City címmel készít tízrészes szériát az 50-es, 60-as évek Miamijáról, a középpontban a várost uraló gengszterekkel és korrupt politikusokkal.