Fábián, Sebestyén
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Elfertőződött Gábor Zsazsa lába

MTI/Index
2011.02.02. 08:29
Gábor Zsazsának magas láza van, folyadék gyűlt fel tüdejében, amit valószínűleg lábsebének elfertőződése okozott. A színésznő nem ismer fel senkit, és nem emlékszik semmire - közölte Frédéric von Anhalt német herceg, a magyar származású egykori színésznő és szexszimbólum férje kedden.

A színésznő Los Angeles-i otthonában kedden lett rosszul: reggeli után vért köhögött fel, ezért férje azonnal kihívta a mentőket. Az idős dívát a Kaliforniai Egyetem kórházába, a Ronald Reagan UCLA Medical Centerbe szállították, ahol az orvosok megpróbálják stabilizálni állapotát.

Január közepén Gábor Zsazsa jobb lábszárának háromnegyed részét amputálni kellett, mert egy elfertőződött seb üszkösödni kezdett. Az orvosok közlése szerint a seb elfertőződött, s ez okozza a magas lázat. Mivel az amputáció óta nem ismer fel senkit, és nem emlékszik semmire, az orvosok azt gyanítják, hogy kisebb szélütést kapott a műtét során.

Júliusi csípőműtéte óta a magyar származású színésznő számos alkalommal szorult kórházi kezelésre. Egyszer már az utolsó kenetet is felvette, de azután javult az állapota. Gábor Zsazsa tolószékbe kényszerült, miután 2002-es autóbalesetében részlegesen megbénult. 2005-ben ugyancsak szélütést szenvedett.

A gyógykezelések költségei már elérik a havi 21 ezer dollárt, amellett havi 35 ezer dollárba kerül a fényűző ingatlan fenntartása és a jelzáloghitel törlesztése. A házaspár 28 millió dollárt remél a Bel Air negyedben lévő 2000 négyzetméteres villáért.