Erőszakos valóságshow-t perelnek New Jersey-ben

2011.02.11. 11:03
Két férfi azzal vádolja a DEA című dokureality készítőit, hogy rossz színben tüntették fel őket a tévében, amikor a műsor egyik epizódjában az amerikai kábítószerellenes hatóság emberei illegálisan törték be lakásuk ajtaját.

A műsor a Drug Enforcement Agency, azaz a kábítószer ellenes hatóság ügynökeit mutatja munka közben. A kamerák elkísérik őket a bevetésekre, ott vannak az őrizetbevétel alatt és a kihallgatásokról is készíthetnek felvételeket.

A két férfi szerint a műsor egyik adásában látható jelenetek személyiségi jogaikat sértik, mivel a DEA ügynökei érvényes házkutatási parancs híján törvénysértést követtek el, amikor rájuk rúgták az ajtót és egyiküket bilincs verve vitték el. A férfi kilenc napot ült előzetesben, mielőtt óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

A per hamarosan kezdődik, a magát ártatlannak valló férfi a műsort gyártó céget, az azt sugárzó Spike Tv-t, a DEA-t és a helyi rendőrséget is beperelte, társával együtt kártérítést és nyilvános bocsánatkérést követel tőlük.