Már a hírcentrumban készítik a rádió híreit

2011.02.14. 14:02
A Magyar Rádió hírműsorait mától az MTI Hírcentrumban gyártják, és a köztévék és a rádió honlapját is központilag szerkesztik már. Az összes hírműsor gyártója a Kunigunda utcai MTV-székházba költözik majd, de még nem lehet tudni, hogy mikor.

Hétfőtől a Magyar Rádió minden adójának hírműsorait az MTI Hírcentrumban gyártják már, így itt készül már a Krónika is. A Médiapiac értesülései szerint a szakmai irányítás Barna Dórához, a hírcentrum főszerkesztő-helyetteséhez kerül, a napi adminisztratív ügyek ugyanakkor a szerkesztőségvezetőknél maradnak.

Az MTV, a Duna Televízió és a rádió online felületei is az MTI Új Média Szerkesztőségéhez kerültek, a hírcentrum szerkeszti ezentúl a honlapokat, és végzi a szakmai irányítást is. Az MTI kezelei a Híradó.hu-t is, ahová ezentúl a rádió hírei is felkerülnek. A Híadó.hu lesz az összevont hírcentrum fő portálja, amely várhatóan áprilisban újul meg.

A Médiapiac információi szerint az újonnan kialakuló hírcentrum központja az MTV Kunigunda utcai, új székházában lesz majd. A költözés időpontját egyelőre nem lehet tudni.