Lemondott Süveges Gergő a gyerekcsatorna éléről

2011.02.17. 17:45 Módosítva: 2011.02.17. 18:26
Két napja még a tervek szerint szeptembertől gyermekcsatornává váló m2 műsorstruktúrájáról beszélt a blogján, most hirtelen mégis lemondott.

"Süveges Gergő a jövőben teljes erejével a műsorkészítésre kíván koncentrálni, ezért megválik csatornaigazgatói megbízásától" - áll az MTV szűkszavú közleményében.

Az m2 januárban kinevezett intendánsa, miután létrehozta a leendő gyermek-, ifjúsági és családi csatorna működésének alapjait, megtervezte a csatorna kreatív koncepcióját, elkészítette a műsorstruktúra tervezetét és kialakította a stábot a Magyar Televízió hivatalos közlése szerint úgy döntött, hogy márciustól inkább visszatér a műsorvezetői munkához. Süveges Gergő intendánsá kinevezése előtt a Reggeli című műsort vezette.

Süveges Gergő kedden publikálta blogján, hogy hétköznapra gyermekeknek szóló szappanoperát, napi filmet és utána stúdióbeszélgetést, és iskolatévét tervezett, de az új műsorstruktúrában lett volna óvodásoknak szóló zenés műsor, és hétvégente ökumenikus vallási műsor és a Játék határok nélkülhöz hasonló látványos sorverseny is iskolai csapatokkal. A Klubrádió szerda esti műsorában is terveiről beszélt még.

Az m2 és az m1 új műsorstruktúrája elvileg szeptemberben indult volna, de az Index információi szerint a közmédiák összevonásának akadozása miatt felmerült, hogy inkább csak jövő januárban, esetleg áprilisban alakulna gyermekcsatornává az m2. A késlekedés mellett úgy tudjuk, hogy elég pénzt sem szánnak az m2-re. A terveket ugyan az MTV elfogadta, de a gyártó Műsorszolgáltatási Alap egyelőre még nem bólintott rá a megrendelt műsorokra.

Az MTV szerint azért Süveges Gergő az m2 munkáját továbbra is segíti ötleteivel. Megpróbáltuk elérni Süveges Gergőt, de ő nem akart beszélni lemondása okairól. Az MTV közleményében midössze annyit mondott, hogy intendánsi munkája annyi energiát kivánna ezentúl, hogy "annak már a családja látná kárát". És egyébként is rossz példát mutatna, hogy ha pont egy gyerekcsatorna vezetője hanyagolná el a családját.