Megszűnik az ATV Jam

2011.02.21. 13:29

Március 16-tól megszűnik az ATV Jam című reggeli műsora - tudta meg a Hírszerző a csatorna vezetéséhez közel álló forrásból. A Jam eddigi műsorvezetői - Bánó András, Dési János, Kuncze Gábor és Mészáros Tamás - azonban már március elsejével befejezik működésüket.

A csatorna vezetésének célja, hogy hirdetési szempontból értékesíthető legyen az ATV reggeli műsorsávja. Ez konkrétabban azt jelenti, hogy a jelenlegiek, zömmel 60 évnél idősebb nézők helyett a jövőben igyekeznek a 40-es, 50-es korosztályt megcélozni. Ennek érdekében tudomásunk szerint kereskedelmi tévézésben jártas személyekkel tárgyal a csatorna.

Az eddigi reggeli műsorvezetők közül Bánó András információink szerint az ATV esti híradójának műsorvezetőjeként folytatja. A tavaszi változások nem érintik Kuncze Gábor Kommentár című műsorát, ahogy (Avar Jánossal kiegészülve) Bolgár, Dési és Mészáros is folytatja az Újságíróklubot.

Megszűnik ugyanakkor Lakat T. Károly (eddig szintén az ATV-n vezetett) műsora, a Favorit, és a Hírszerző információi szerint a nyáron további változások várhatóak a csatornánál, amelynek vezetői a kiegyensúlyozottságra és a hírcsatorna-jelleg erősítésére törekszenek.

Bolgár György a döntések mögött "szalámitaktikát", politikai indíttatást gyanított. Ezt a tévétársaság frissen kinevezett hírigazgatója határozottan cáfolta. Németh Szilárd szerint kizárólag üzleti és műsorpolitikai okai vannak a váltásnak.