Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Burkolt reklám miatt bírságolt az NMHH

Index, MTI
2011.03.02. 16:56 Módosítva: 2011-03-03 09:35:12
Az NMHH összesen 9 millióra bírságolta a Tv2-t is az RTL Klubot, amiért reklámnak látszó képeket mutattak.

Összesen mintegy kilencmillió forint pénzbírságot szabott ki a két országos kereskedelmi televízióra szerdai ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. Ebből az RTL Klub három, tavaly sugárzott műsorára összesen mintegy hétmillió forint pénzbírságot róttak ki.

A televízió a hivatalos indoklás szerint tavaly a Vacsoracsata október 15-ei adásában "egy közismert sportoló öltözékén jelentetett meg burkolt reklámnak minősülő információt". Mivel azóta változott a jogszabály, és engedélyezett lett a termékelhelyezés, a jövőben kevésbé kell számolni hasonló büntetéssel. A másik két esetben a kiskorúak védelme alapján szabtak ki bírságot az RTL Klubra, mivel műsoraikat rossz korhatárbesorolással adták le.

A TV2 Aktív című műsorának november 22-ei adását szintén elmeszelte a hatóság burkolt reklám miatt, és kétmillió forint bírságot róttak ki a csatornára.

Az országos kereskedelmi televíziók négy műsora mellett az ATV-t is elmarasztalták, a társaságnak 100 ezer forint pénzbírságot kell kifizetnie egy vásárlásra buzdító műsora miatt.