Vizsgálat indult Az Este ellen

2011.03.18. 09:19 Módosítva: 2011.03.18. 09:32
Egy beadvány szerint nyáron egy héten át csak egyszer szólalt meg az MSZP. Az NMHH vizsgálódik, de az MTV szerint nem sértették meg a médiatörvényt, mert a kiegyensúlyozottságra a teljes műsorfolyamban kell csak figyelniük.

Hatósági vizsgálatot indított az MTV Az Este című műsorának politikai kiegyensúlyozatlansága miatt a médiahatóság - értesült a Népszabadság.

A lap pénteki számában azt írta, hogy ezt a lapnak a hatóság is megerősítette. Egy beadvány nyomán indítottak vizsgálatot, amely szerint 2010 június 14-20. között Az Estében az MSZP képviselője mindössze egyetlen alkalommal szerepelt "annak ellenére, hogy számos olyan politikai tárgyú téma volt az általuk vizsgált időszakban a műsorban, melyben a kiegyensúlyozottság érdekében szükséges lett volna a Magyar Szocialista Párt álláspontjának ismertetésére".

A hatóság illetékese szerint 3-4 hét múlva születhet döntés az ügyben.
A lap megkeresésére az MTV-nél azt közölték, hogy Az Este című műsorukban nem sértették meg a médiatörvény rendelkezéseit, a meghívottak kiválasztását kizárólag a témaválasztás indokolta, a kiegyensúlyozottság pedig a műsorfolyam egészében valósul meg.

A Népszabadság szerint ezzel áttételesen elismerték Az Este kiegyensúlyozatlanságát. Az Index szúrópróbaszerű ellenőrzései alapján az m1 ráadásul a teljes műsorfolyam sem kiegyensúlyozott, szinte csak a kormány és a Fidesz jut szóhoz.