Nem az álamfőzés miatt lép le a TV2 kommunikációs igazgatója

2011.03.24. 14:55 Módosítva: 2011.03.24. 18:58
Bár ezt e pillanatban feltehetőleg kevesen hiszik el, az Index információja szerint tényleg magától távozik, és nem kirúgták Rényi Ádámot, a TV2 kommunikációs igazgatóját, egyben a 40 milliós játszma című vetélkedő főszerkesztőjét. Rényi csak a kommunikálást hagyja ott, a kvízjátékban marad.

A hírt a Hírszerző robbantotta, "Álamfő"-kérdés: távozik a 40 milliós játszma főszerkesztője című cikkével. A címmel az online lap azt sugalmazta, hogy Rényit valójában politikai okokból kirúgták. Az általa irányított műsor hétfői adásában ugyanis az egyik kérdésre adható válaszok között Schmitt Pál köztársasági elnök két híres helyesírási bakija is szerepelt, köztük az "álamfő" is.

A cenzúrateóriát az is erősítette, hogy Rényi alig két hónapja foglalta el a pozícióit a TV2-nél, illetve hogy magyarázatként azt a bizarr nyilatkozatot adta a Hírszerzőnek, miszerint "Már korábban is szakítani akartam a televíziós kommunikációval, de nem tudtam nemet mondani a TV2-nek. Rá kellett jönnöm, hogy nekem már más szektorban van a helyem."

Úgy tudjuk, hogy a sok gyanús jel ellenére tényleg Rényi szakított, de annak semmi köze nem volt a kvízjátékhoz. A főszerkesztői megbizatása nem is szűnt meg a kvízben, csak a kommunikációs vezetőit mondta föl.Kérdésünkre maga az érintett is határozottan cáfolta, hogy a lépésnek köze lenne Schmitt Pálhoz.

Az igazi ok állítólag az volt, hogy az utóbbi években gyengén teljesítő tévécsatorna négy új kulcsvezetőt igazol le éppen, közülük a legfontosabb a programigazgató, aki nevének megfelelően a csatorna műsorairól dönt. Most derült ki, az érintetteknek is meglepetést okozva, hogy a négyből három névre rábólintottak a TV2 vezetői, de a negyediket, éppen a leendő programigazgatót kivétózták. Az illető tudtunkkal egyébként egy konkurens tévécsatorna alkalmazottja. Információnk szerint Rényi emiatt a szakember miatt vállalta a kommunikációs megbizatást. Kérdezünkre, hogy ilyesmi áll-e a távozása mögött, Rényi határozott "nem igaz"-zal válaszolt.