Nem fizették ki Hajósékat, megszüntetik rádióműsoruk

2011.04.01. 18:03

Március 31-én, csütörtökön sugározta utoljára a Bolhacirkusz című közéleti műsorát a Radiocafé, írja a Kreativ.hu. A műsor megszűnéséről a készítők, Hajós András és Hegyi György műsorvezetők, illetve a szerkesztő, Fehér Marian a Bolhacirkusz Facebook-oldalán számoltak be.

Itt olvasható indoklásuk is. "A műsort mi hagyjuk abba, a saját döntésünk ez, Nem a Radiocafé szünteti meg, nincs semmilyen politikai nyomás, vagy efféle sötét ügy a háttérben" - írták. Másféle sötét ügy viszont akad, hónapok óta nem kapják meg fizetésüket.

A tartozás viszont "csak katalizátora volt" döntésüknek. „Fel kellett tennünk a kérdést: csináljuk-e tovább a műsort hitelbe, esetleg látunk-e lehetőséget abban, hogy önkéntes munkaként folytatjuk -- vagy szomorúan abbahagyjuk? Mindhárom felvetés mellett és ellen is bőségesen szólnak szakmai és személyes érvek is. Ezeket mérlegeltük heteken át, meghallgattuk a rádió vezetőinek és tulajdonosainak a véleményét, megbeszéltük a családunkkal, a kollégáinkkal és a barátainkkal, egyszóval igyekeztünk értelmes döntésre jutni” - írták.

A Kreatív megpróbált beszélni a Radiocafé ügyvezetőjével, Kelemen Zoltánnal, illetve a tulajdonos EMG ügyvezetőjével, Kádár Tamással, de Kelemen Kádárhoz, Kádár Kelemenhez irányította a lapot.