Főszerkesztő lett a Cohn-Bendit-riport készítője

2011.04.08. 18:35 Módosítva: 2011.04.08. 22:28
Négy új főszerkesztője van az MTVA-nak. Egyikük az a riporter, aki Daniel Cohn-Bendit magyarországi látogatása után az eseményeket hamis színben feltüntető tudósítást készített az EP zöldpárti frakciójának sajtótájékoztatójáról.

Négy új főszerkesztőt nevezett ki Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója - közölte Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője pénteken az MTI-vel.

Az MTVA vallási műsorokért felelős főszerkesztője lett Barlay Tamás, a Duna Televízió vallási műsorainak főszerkesztője. Az MTVA közéleti főszerkesztőségét ezentúl Gazsó L. Ferenc, az mr1-Kossuth Rádió intendánsa vezeti. Papp Dánielt, az MTI hírszerkesztőségének vezetőjét nevezte ki a vezérigazgató az MTVA hír- és hírháttér-főszerkesztősége élére. Riskó Géza, a Duna Televízió sportfőszerkesztője pedig az MTVA sportfőszerkesztőségének vezetője és az MTVA Divízió I. (Duna TV) igazgatója lett - ismertette a szóvivő.

A hírszerkesztőség új vezetője, a 32 éves Papp Dániel készítette a Hírcentrumnak azt a tudósítást, amely szerint Cohn-Bendit nem válaszolt a kérdésre, miszerint demokratikus értéknek tartja-e kiskorúak szexuális tárgyú megközelítését. A riport képi anyaga azt sugallta, hogy a kínos kérdés feltevése után a francia európa parlamenti képviselő távozott a sajtótájékoztatóról. Az Index birtokába került vágatlan felvételből azonban kiderült, mindkét állítás hamis volt.

Az Index úgy tudja, hogy az éjfél után kikerült cikk állításai miatt botrány volt pénteken az MTVA-ban, de mivel Papp Dániel kinevezése már napok óta elő volt készítve, végül megkapta a pozíciót. Információink szerint Papp Dániel Élő Gábor, az MTI Hírcentrum vezetőjének (korábban, tavaly május óta az MTV hírigazgatójának) személyes bizalmasa. Mindketten dolgoztak az Echo TV-nél, ahol Élő Gábor hírigazgatóként, Papp Dániel a tévé hír- és hírháttér műsorainak szerkesztőjeként tevékenykedett.

Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója kérdésünkre közölte: „az Index információival ellentétben semmilyen botrány nem volt ma az MTVA-ban. És semmi meglepő nincs a kinevezésben: mégha egyetértenénk is azzal, hogy a tudósítással baj volt, akkor sem egy riport alapján kellene megítélnünk, milyen a munkája. Papp Dániel kinevezése régebben elő volt készítve, és ma megtörtént”. Szabó László ugyanakkor megerősítette értesülésünket, miszerint az MTI Hírcentrumban és az MTVA-ban téma volt a Cohn-Bendit-riport, elmondása szerint "a megbeszélés vége az lett, hogy megállapították, a közszolgálatnak hitelesen és korrekten kell tájékoztatni a nyilvánosságot".

Papp Dániel életrajza

Az MTVA hír- és hírháttér műsorok főszerkesztőségét vezető Papp Dániel a Külkereskedelmi Főiskola nemzetközi kapcsolatok szakán szerzett diplomát, majd elvégezte a Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakát is. Pályafutását a Magyar Rádióban szerkesztő-riporterként kezdte, majd dolgozott a regionális rádiók közéleti műsorainak szerkesztő-műsorvezetőjeként. 2004-től a Magyar Televízió Budapesti Regionális Stúdiójának szerkesztő-riportere volt. Ezután az Echo Televízió hír- és hírháttér műsorainak szerkesztőjeként tevékenykedett, majd a Magyar Hírlap belpolitikai rovatánál szerkesztő-újságíróként dolgozott. A Magyar Televízióhoz 2010 augusztusában tért vissza, ahol először az Új Média vezető szerkesztőjeként, később a Hír Főszerkesztőségen kamatoztatta szakmai tudását. A televíziós szakember két nyelven beszél, 32 éves, nős, két gyermek édesapja.  • Hírek
  • Hírek