Michelle Obama befolyásosabb férjénél

2011.04.21. 23:50 Módosítva: 2011.04.21. 23:58
A Time magazin a világ legbefolyásosabb embereinek százas listáját egy egyiptomi forradalmár vezeti, de felkerült rá a 17 éves kanadai popsztár, Justin Bieber is.

A WikiLeaks-alapító Julian Assange (9.), Angela Merkel (8.) német kancellár és a Justin Bieber (39.) is szerepel a Time magazin csütörtökön nyilvánosságra hozott listáján.

Lady Gaga már nem fért fel

Az első helyet a harminc éves Wael Gonim kapta, aki a Google egyik afrikai igazgatójából lett az egyiptomi forradalom hőse. Az őt méltató Mohamed El-Baradei azt írta róla az amerikai hírmagazinban, hogy ő testesíti meg az országa társadalmának többségét jelentő ifjúságot.

A jövő héten összeházasodó Vilmos brit herceg és menyasszonya, Kate Middleton együtt is csak a lista negyvenedik helyére fértek fel. A listán szerepel még Joe Biden amerikai alelnök (14.), Dilma Roussef, akit első nőként választottak meg Brazília elnökének (27.), Rain, a koreai popbálvány (55.), Lionel Messi kétszeres aranylabdás argentin futballista (83.), Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank elnöke (38.) és Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök (32.) is.

A Time saját híres listájáról azt írta, hogy azon olyan művészek és aktivisták, államfők és iparmágnások szerepelnek, akinek gondolatait párbeszédek, viták, néha forradalmak kísérik. Az amerikai hetilap szerint összeállításuk nem a hatalom befolyásáról, hanem a befolyás hatalmáról szól.

Meglepetésre az amerikai first lady, Michelle Obama (22.) jóval előrébb szerepel férjénél, Barack Obamánál (82.). Az is érdekes, hogy a tavaly még a lista élén szereplő Lady Gaga popsztár idén be sem került az első százba.

Top10

1. Wael Ghonim, egyiptomi forradalmár és üzletember
2. Joseph Stiglitz, amerikai Nobel-díjas közgazdász
3. Reed Hastings, a Netflix online videókölcsönző amerikai vezérigazgatója
4. Amy Poehler, amerikai színésznő és komikus
5. Geoffrey Canada, amerikai oktatási reformer
6. Mark Zuckerberg, a Facebook amerikai alapítója
7. Peter Vesterbacka, a mobiltelefonos játékokat fejlesztő finn Rovio Mobile ügyvezetője
8. Angela Merkel német kancellár
9. Julian Assange, a WikiLeaks ausztrál alapítója
10. Ron Bruder, egy a közel keleti fiatalok oktatásával foglalkozó civil szervezet (Education for Employment Foundation) vezetője