Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Oszama halálhíre Obama legnézettebb beszéde

2011.05.04. 16:34
A vasárnapi bejelentés lett Obama elnökségének legnézettebb beszéde 2009 januári hivatalba lépése óta.

Barack Obama vasárnap este kilencperces beszédben ismertette az amerikaiakkal, hogy egy sikeres katonai akció során lelőtték Oszama bin Ladent, az Al-Kaida terrorszervezet vezetőjét. Ugyan a beszédre keleti parti idő szerint csak 11:35-kor került sor, és addigra már minden tévéadó, hírportál, rádió és blog is beszámolt az eseményről, az amerikaiak mégis kíváncsiak voltak arra, mi a Fehér Ház hivatalos álláspontja a katonai akciót illetően, hiszen 56,6 millió nézője volt a nyúlfarnyi nyilatkozatnak.

A március 28-án mondott, Líbiáról szóló beszédét minössze 26 millió amerikai látta élőben. A Nielsen adatai szerint a beszédet - ami a vasárnap estére tervezett programot felborította kissé - az ABC, a CBS, az NBC, a Telemundo, a Univision, a CNN, a Fox News Channel és az MSNBC közvetítette élőben, nézettségi különversenyt a CNN nyerte tízmillió nézővel.