Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Francia győzelmet jósolnak az Eurovíziós Dalfesztiválon

MTI/Index
2011.05.13. 14:18
Wolf Kati Szerelem, miért múlsz című számát énekli az Eurovíziós Dalverseny első elődöntőjében
Wolf Kati Szerelem, miért múlsz című számát énekli az Eurovíziós Dalverseny első elődöntőjében

A szombati döntője előtti esélylatolgatások ír vagy német győzelmet is emlegetnek, de a fogadóirodák a francia versenyző győzelmét jósolják. A düsseldorfi Esprit Arena színpadán a fesztivál két elődöntőjéből továbbjutott húsz versenyző, valamint az "öt nagy" - Németország, Franciaország, Spanyolország, Olaszország és az Egyesült Királyság - indulói között dől el a küzdelem. Döntőbe jutott Wolf Kati is, aki ötödikként lép fel a Szerelem, miért múlsz? című számmal.

A hagyományosan látványos show-t a világ számos országában élőben közvetítik, a szervezők több mint 120 milliós nézőtáborra számítanak. A végeredmény csak felerészben múlik a szakmai zsűrik pontjain, a másik felét a versenyző országokból érkezett szavazatok alakítják.

A lehetséges befutók közé sorolják az ír Jedward ikreket a Lipstick című számmal, vagy a tavalyi győztest, a német Lena Meyer-Landrutot. A fogadóirodákban azonban az ifjú francia tenor, Amaury Vassili tűnik a legesélyesebbnek, aki korzikai nyelven adja elő Sognu című dalát.
"Még nincs tökéletesen képzett operai hangom, de azért alkalmas arra, hogy nagy közönség előtt énekeljek. A legjobbat fogom nyújtani" - ígérte Vassili.