A TV2-t is megbüntették a brutális gyilkosság tálalása miatt

2011.05.21. 13:26
Nemcsak az RTL Klubot büntette meg a médiahatóság a nagymányoki darabolós gyilkosság miatt, hanem a TV2-t is, ők 5 millió forintos bírságot kaptak.

Míg az RTL Klub megúszta 4,6 millió forintos büntetéssel azt, hogy a "nyugalmat megzavaró" brutális gyilkosságra nem a hír előtt figyelmeztették a nézőket, a TV2-t már 5 millió 61 ezer forintra büntették - tudta meg az origo.

A csatorna október elsején a Tényekben az RTL Klubos Hírekhez hasonlóan szintén nem a hír előtt, hanem csak a képes tudósítás előtt figyelmeztette a nézőket a megrázó részletekre, amivel az NMHH megítélése szerint megsértette a korábbi médiatörvény rendelkezéseit. De a hatóság kifogásolta azt is, hogy a TV2 részletesen mutatta be a nagymányoki darabolós gyilkosságot, így a gyilkos eszközt, a holttest maradványait, sőt az egyik szereplő nevének nyilvánosságra hozásával beazonosíthatóvá tette a családot is.

Az NMHH mindezért négyszázezer forinttal nagyobb büntetést rótt ki a csatornára. Az origo információi szerint ahogy az RTL Klub, úgy a TV2 is fellebbezni fog a döntés ellen. Zsuppán Attila, az NMHH kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint az új médiatörvény szerint másodfokon még nem a bíróság, hanem a médiatanács fog eljárni az ügyben.