no

Szalai Annamária szocialista tagot hívott az MTVA-ba

2011.05.21. 12:10
A volt fideszes képviselő Kosztolányi Dénes után most az egykor szocialista támogatást élvező Ladvánszky Györgyöt nevezte ki Szalai Annamária az MTVA felügyelőbizottsági tagjának.

A Médiatanács elnöke a Magyar Szocialista Párt jelölése alapján 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is az Országos Rádió és Televízió Testület (az NMHH elődje) tagjává választott Ladvánszky Györgyöt nevezte ki a Médiaszolgáltatást-támogató és Vagyonkezelő Alap felügyelőbizottsági tagjának, erősítette meg a Népszabadság értesülését Kiricsi Karola, a Médiatanács szóvivője. Ladvánszky 1996-99-ig az MTV Rt. Felügyelő Bizottságának elnöke is volt.

Szalai Annamária döntését befolyásolhatta, hogy sok kritika érte amiatt, mert a kizárólag Fideszhez köthető tagokból álló médiatanácsnak és a szintén kormánypárthoz közeli felügye­lőbizottságnak lesz csak rálátása a közmédiumok pénzügyi irányítására.

Ladvánszky György és Szalai Annamária (Fotó: Kovács Attila)
Ladvánszky György és Szalai Annamária (Fotó: Kovács Attila)

Szalai legutóbb például a volt fideszes képviselőt, Kosztolányi Dénest nevezte ki az fb tagjának. A döntés nemcsak azért okozott meglepetést, mert Kosztolányi arról lett híres, hogy szocialista politikusokról elnevezett egerekkel eteti a pitonját, hanem azért is, mert a politikus soha nem foglalkozott a médiával, viszont már a Vízművek felügyelőbizottsági tagjaként is fizetést kap.