Magyar főzőcsatorna indulna Skandináviában?

2011.06.06. 13:55 Módosítva: 2011.06.06. 14:12
Ugyan sajtóközleményt már kiadtak, sok nyoma még sincs nagyon az állítólag magyar tulajdonban lévő Nordic Food Channelnek, amely ősszel kezdené meg a sugárzást. Egészséges ételeket és szabadtéri főzést ígérnek a svédeknek.

Új, magyar tulajdonú gasztro csatorna indul ősszel Finnországban, Svédországban, Dániában és Norvégiában. Legalábbis ezt közölte az MTI sajtószolgálatán megjelentett sajtózköleményében a cég.

A közlemény szerint a Nordic Food Channel magyar szakemberek és befektetők részvételével alakult meg. A Helsinki központú vállalat stabil üzleti hátterét pedig állítólag a cég szerint finn és magyar szakmai befektetők adják.

Annyi, egy május 26-án kiadott, angol nyelvű közleményből is kiderül, hogy a cég ügyvezető igazgatója Milkovics Pál, akit a közleményben magyar tévés szakembernek és műsorvezetőnek titulálnak. Milkovics az RTL Klub Reggeli című műsorának főszerkesztője volt, majd a Paprika Tv Gastro Fanatic című főzőműsorát vezette, 2005-tól pedig egy meglepően részletes Wikipedia-szócikk szerint az Independent Europena Media Group producere volt. Az említett cégnek ugyan van bejegyzett honlapja, de jelenleg nem működik, a nagy filmadatbázisok alapján pedig az utóbbi években nem készített filmet vagy televíziós műsorokat.

Csak egészséges ételek?

A Nordic Food Channelen állítólag kizárólag olyan műsorok kerülhetnek majd képernyőre, amikben egészséges és minden mesterséges anyagot nélkülöző ételek készülnek el, emellett a Skandináv életstílust figyelembe véve sok olyan műsort sugároznak majd, melyek a természetben, szabadban készültek.

A Nordic Food Channel állítólag szeptemberben kezdi meg a sugárzást Finnországban és még az idén Svédországban, Norvégiában és Dániában, a közlemény szerint a tartalom fejlesztését követően a nyár a műsorok készítésével telik. A saját gyártású műsorok mellett a csatorna 30 százalékban külső tartalmat vásárol, más gyártó cégektől. Mindebből eddig mindössze annyi látszik, hogy lefoglalták a csatorna .com kiterjesztésű domainnevét.

A Nordic Food Channel a közlemény szerint versenytárs nélkül kezdi meg működését Skandináviában. A csatorna tervei között szerepel a terjeszkedés: "A céljaink világosak. Hisszük, hogy amit tervezünk nem csak ebben a régióban érdekes. Az itt felépített bázisunk lehetővé teszi, hogy a csatorna más piacokon is rentábilisan megjelenjen, akár itt Közép-Európában. Saját, helyi tartalommal, pl. Romániában, Magyarországon, de a régió többi országában is." - mondta el Popovics András, az induló tévécsatorna vezérigazgatója.

A csatorna képviselőit megpróbáltuk elérni az angol nyelvű sajtóközleményben megadott finn telefonszámokon, de a megadott számok ki voltak kapcsolva.