Színészlegendák harcolnak Stohlért

2011.06.20. 12:04
Nyilatkozatban állnak ki Stohl mellett színésztársai, és több író is. Azt kérik a bíróságtól, hogy vegyék figyelembe, Stohlnak családja van.

Ismeretlen eredetű kampány indult a majdnem két és fél éves börtönbüntetésre számító Stohl András megmentéséért. Több művész - Haumann Péter, Kulka János, Egri Márta, Kukorell­y Endre, Závada Pál, Alföldi Róbert, Nagy Ervin, Bodrogi Gyula, Hollósi Frigyes, Szarvas József, Molnár Piroska, Makk Károly és Gothár Péter - is aláírta azt a közös nyilatkozatot, amiben a bíróságot arra kérik, mérlegeljék a színész családi állapotát is a büntetés kiszabásakor.

A Blikk információi szerint holnap reggel a másodfokú tárgyaláson személyesen megjelenő színészek is nevüket adják a kérvényhez, amelyet átadnak az ügyben eljáró bírónak. Az aláíró kollégák szerint Stohl mélyen megbánta tettét, s minden lehetséges módon próbálja azt jóvátenni, emellett halálos balesetet okozó civilek eseteire hivatkoznak, akik nem kaptak olyan súlyos büntetést, mint Stohl első fokon.

„Kérjük, mérlegeljék, hogy a letöltendő szabadságvesztés alatt olyan visszavonhatatlan lelki sérülést szenvedhet Stohl András, hogy emiatt valóban bekövetkezhet az ön- és környezetpusztító „már minden mindegy" elkeseredettség, ami családfenntartóként őt és az anyagi támogatására szorulókat is végleg tönkreteheti. Ezért olyan büntetést találjanak kollégánk számára, amely egész életében felépített szakmai munkáját nem rombolja le, egzisztenciálisan nem lehetetleníti el egész családját" – áll a nyilatkozatban.