Csütörtökig kell regisztráltatni az online médiát

2011.06.29. 10:09
Június 30-án lejár az internetes sajtótermékek nyilvántartásba vételének határideje, jelentette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán.

Az NMHH felhívja a kiadók figyelmét, ha még nem jelentették be kiadványaikat, tegyenek eleget a törvényi rendelkezéseknek. Az internetes sajtótermékek nyilvántartásba vételét az NMHH Hivatala végzi, olvasható a közleményben.

Az internetes sajtótermékek, azaz az internetes újságok és hírportálok nyilvántartásba vételéről az új médiatörvény rendelkezik. A jogszabály értelmében a törvény hatálybalépésekor, vagyis 2011. január 1-jén már működő internetes sajtótermékeket legkésőbb 2011. június 30-ig be kell jelenteni az NMHH-nak.

Amennyiben a netes sajtótermék 2011. január 1-je után kezdte vagy kezdi meg működését, akkor a kiadónak a tevékenység megkezdését követő hatvan napon belül kell bejelentenie sajtótermékét, szintén az NMHH-nak.

A kommünikében az is olvasható, hogy amennyiben egy nyomtatott sajtóterméknek létezik netes változata is, akkor nem elégséges a nyomtatott sajtótermék nyilvántartásba vétele a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnál, hanem az internetes sajtóterméket külön is nyilvántartásba kell vetetni az NMHH Hivatalánál, a netes sajtótermék működési idejétől függően vagy június 30-ig, vagy 60 napon belül.  • Hírek
  • Hírek