Murdoch arcába akartak vágni valamit

2011.07.19. 18:51
A brit parlament médiabizottsága előtt beszélt éppen a nyolcvan éves sajtócézár, amikor egy ismeretlen férfi megtámadta, és az arcába akart vágni egy tál fehér habot.

Félbeszakították a Murdoch-sajtóbirodalom két vezetőjének keddi londoni parlamenti meghallgatását.

A meghallgatását a londoni alsóház médiabizottsága kezdeményezte, a bizottság ülése a tervezett egy óra helyett már két és fél órája tartott, és éppen a befejezéséhez közeledett, amikor a hallgatóságból egy fiatalember odarohant az idősebbik Murdoch-hoz, és "kapzsi" felkiáltással valamilyen fehér festék- vagy habszerű anyaggal teli tányért próbált hozzávágni. Egyes értesülések szerint a tálban csak bortvahab volt.

A fiatalembert azonnal őrizetbe vették és kivezették, a meghallgatást pedig felfüggesztették.

A brit parlament alsóházának kulturális bizottsága azért idézte be Rupert Murdochot, a News Corp. vezérigazgatóját, és fiát, James-t, a cég News International nevű leányvállalatának igazgatóját, mert felelősség terhelheti őket a News of the World nevű hetilap megszűnéséhez vezető lehallgatási botrányban. A lap újságírói és a megbízásukból tevékenykedő magándetektívek 2002 óta mintegy 4000 mobiltelefon-hangpostafiókot hallgattak le és jutottak illegálisan információhoz tulajdonosaikról. Murdoch közel negyven éve birtokol különböző médiumokat az Egyesült királyságban, és most először állt vizsgálóbizottság előtt. Most is csak azért ment el, mert a bizottság kérésére nem regált, ezért hivatalos idézést küldtek neki.