Újságírók nélkül maradt a Hírszerző

2011.07.19. 12:08 Módosítva: 2011.07.19. 19:53
A HVG tulajdonában lévő hírportál véleménysite lesz. A 2005. óta a Hírszerzőnél dolgozó Kiss Ádám lett a főszerkesztő, a stáb egyelőre még csak most alakul.

„Mától minden más a Hírszerző életében. Lapunk profilt és főszerkesztőt vált, és elköszön régi kollégáitól. Mostantól véleményportálként folytatjuk, mindenféle fajta megmondással” – írta hétfőn a Hírszerző, és ezzel ki is ürítette a lap impresszumát: a technikai stábon kívül egyetlen ember maradt csak, Kiss Ádám, aki a Hírszerző főszerkesztője lesz ezentúl. A Hírszerző eddigi főszerkesztőjét, Gavra Gábort júniusban nevezték ki a Hvg.hu főszerkesztőjének.

Minderre azért volt szükség, mert miután tavaly májusban a HVG kiadója megvásárolta a Political Capital nevű politikai tanácsadó céget is tulajdonló Capital Grouptól az oldalt, hírtelen két hírportálja is lett: a Hvg.hu és a Hirszerzo.hu.

A két hírportál már tavaly összevonta a hírszerkesztést, vagyis az ügyeletes újságírók mindkét felületre írtak az aktuális eseményekről, és egyesült a két cég értékesítési és fejlesztési részlege is.

A Hírszerző mostantól olyan lesz a HVG-nek, mint a Komment.hu az Origónak. A változás egyelőre azonban még nem látszik, a Hírszerzőn ma is jelentek meg hírcikkek, és azt sem lehet tudni, hogy a 2005 óta a lapnál dolgozó Kiss Ádám kikkel akarja erősíteni a véleményrovatot. Annyi biztos, hogy a korábbi újságírók, publicisták írni fognak az oldalra.

A HVG az átalakításokkal az online változat belföld és gazdaság rovatát akarja erősíteni, és ezzel párhuzamosan megválik több, kevésbé jól menő mellékletétől is. A Kreatív úgy tudja, hogy a kiadó megválik például a Life & Style nevű életmódportáljától.