Valér
4 °C
8 °C

Muszlimokkal indul valóságshow Amerikában

2011.07.25. 10:16
All Amercian Muslim címmel (Ízig-vérig amerikai muszlim) címmel reality sorozatot indít útjára ősztől az amerikai TLC kábelcsatorna.

A novemberben debütáló sorozat öt család életét követi majd, amelyek a mohamedánok által egyik legsűrűbben lakott amerikai régió, a Michigan állambeli Dearborn környékén élnek – tudta meg a CNN.

22e0b48b3d9397aa14ca58805639259c XL

"Megmutatjuk majd, hogy ezek a különböző hátterű családok hogyan elegyítik értékeiket és hagyományaikat az amerikai hétköznapok életével" - jelentette ki Amy Winter, a TLC vezérigazgatója. Készítői szerint a nyolc részes, egyenként 30 perces sorozat olyan képet tár majd a nézők elé, amely nem egy esetben ellentétes a muszlimokról kialakult sztereotípiákkal.

A szereplők között lesz egy egymáshoz szoroson kötődő nővérpár, akik közül az egyik viseli a hagyományos muszlim fejkendőt, a másik viszont testékszerekkel és tetoválásokkal díszítette magát és egy katolikusnak született ír felesége, aki át akar térni az iszlám hitre. A TLC közleménye szerint megjelenik egy olyan karakter is, aki az egyik nagy amerikai autógyártó tanácsadója, és egyensúlyba próbálja hozni a munkáját azzal, hogy egy modern muszlim család feje.

Dearborn Project Day 4 - 002

A CNN és az Opinion Research Corporation egy idén közzétett felmérése szerint az amerikaiak 46 százaléka viszonyul pozitívan a muszlimokhoz, 26 százalékuk pedig elfordul tőlük. Ez erősödő szimpátiát jelez a 2011. szeptember 11-i terrortámadások után; a 2002-ben elvégzett hasonló közvélemény-kutatás ugyanis még azt mutatta ki, hogy a megkérdezetteknek csak 39 százaléka volt kedvező véleménnyel a mohamedánokról.

Amerikában nem az All American Muslim lesz az első etnikai valóságshow. A Jersey Shore az olasz származású fiatalokból, a K-Town az ázsiai kisebbségből válogatta össze szereplőit, és a Bravo nemrégiben berendelt egy olyan szériát (The Shahs of Sunset), amiben perzsa-amerikaiak lesznek a főszereplők.