Schmitt Pál a közeljövőben nem vezet rádióműsort

2011.07.26. 15:46 Módosítva: 2011.07.26. 19:09
Az Emasa médiaszakmai hírportál kedden azt állította, értesülései szerint a köztársasági elnök sportolókkal beszélgethet ősztől a közszolgálati rádióba. A Köztársasági Elnöki Hivatal szerint fel sem merült a lehetőség, hogy Schmitt Pál műsort vezessen a közeljövőben.
DMOHA20110629006

Az Emasa médiával foglalkozó szakportál kedden azt írta, a Magyar Rádió ősztől megváltozó műsorstruktúrájában több új műsorvezető is feltűnik, és új programok is jelentkeznek majd. A portál szerint többek közt műsort kaphat Schmitt Pál köztársasági elnök, aki nem a politikáról beszélne, hanem sportolókkal beszélgethet.

Schmitt Pál államfő részéről fel sem merült annak lehetősége, hogy a közeljövőben egy rádióműsort vezessen - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője kedden az MTI-vel. Kiss Norbert úgy fogalmazott: a honlap téves információk alapján írta cikkét.

Az Emasa arról is beszámolt, hogy új honvédelmi magazinműsor is indul ősztől, amit a jelenleg a köztévénél is dolgozó Obersovszky Péter vezethetne. Obersovszky jelenleg a Ma Reggelben műsorvezető, előtte az Echo Tv-nél dolgozott.

A közszolgálati rádió műsorait is gyártó MTVA szóvívője a portál kérdésére csak annyit válaszolt, hogy az új műsorstruktúrát szeptember elején hozzák majd csak nyilvánosságra.