A Metropolnak írt ki tendert a MüPa

2011.08.09. 14:34 Módosítva: 2011.08.09. 14:51
A Káel Csaba vezette Művészetek Palotája olyan offline és online médiafelületek vásárlására írt ki tendert, amelyen csak a nemrégiben Simicska Lajos üzletember érdekeltségébe került Metropol nyerhet.

A Közbeszerzési Értesítőben augusztus 3-án jelent meg az a tender, amelyben a Művészetek Palotája országos, napi, ingyenes hírújságban és a hozzá kapcsolódó online felületen való médiavásárlásra keres partnert.

A MüPa a hirdetéseket egy legalább 250 ezer példányszámú megjelenésű, legalább 300 ezer fő/napi olvasottsággal és saját terjesztési hálózattal rendelkező ingyenes, naponta megjelenő, országos hírújságban kívánja megjelentetni, amelynek jelenleg csak a Metropol felel meg - írja a Kreatív Online.

A tárgyalásos kiírásra augusztus 23-ig lehet jelentkezni, a tárgyalásos eljáráson a Müpa a legolcsóbb ajánlattevővel szerződik majd. A szerződés becsült értéke 15 millió forint.

Az idei második negyedévben 278 ezer példányban terjesztett Metropolt június elején vásárolta meg a magyar piacról kivonuló svéd kiadótól a Megapolis Media Zrt., amit előtte két nappal jegyeztek be 81 millió forintos tőkével. A cég egyetlen részvényese a Mahir Cityposter Kft. ügyvezetője, Fonyó Károly, Simicska Lajos munkatársa.

A Mahir Citypost Kft. tulajdonosa fele-fele részben az Euro AWK Kft. (ennek résztulajdonosa és vezetője Fonyó), illetve a Mahir Magyar Hirdető. Utóbbi vezérigazgatója a Fideszhez közel álló Simicska Lajos, aki a cég 1994-es privatizálásakor szerzett tulajdonrészt. Simicska 1993-95 között a Fidesz gazdasági igazgatója volt, 1998-99 között az APEH elnöke.

A Művészetek Palotáját március közepe óta Káel Csaba vezeti, a rendező neve összeforrt a Happy Enddel, az ügynökség 1994-ben, 98-ban és 2002-ben a Fidesz kampányát készítette. A Happy End Kft. 1999-ben megnyerte a négyéves kormányzati kommunikációra kiírt pályázatot. Az állami ünnepségek szervezése mellett az Országimázs Központ projektjeiben vettek részt, a cég felszámolásán 925 millió forintot bukott az államkassza.

A rendező mostanában arról lett híres, hogy részben állami támogatással 3 milliárd forintos büdzséből szeretne Munkácsy Mihályról filmet forgatni, ugyanakkor egy Toldi-filmterven is dolgozik.