Távozik Süveges Gergő az MTV-ről

2011.08.24. 12:14
Süveges Gergő szeptembertől a Duna Televízión tűnik majd fel, de a csatorna mégsem válik magyar Mezzóvá. Nincs rá elég pénz és szakember.

A Népszabadság információi szerint Süveges Gergő az MTV-től a Duna Televízióra távozik, pedig egyelőre nem lehet tudni, hogy a Duna Televízió tényleg kulturális adóvá változik-e, a napilap szerint ugyanis ehhez nincsenek meg a pénzügyi és személyi feltételek sem. Ennek tudható be az is, hogy Ókovács Szilveszter inkább az Operaház kormánybiztosa lesz, és csak októberig marad a kisebb közszolgálati televízió élén.

Az Index információi szerint a korábbi hírekkel szemben mégis indulnak új műsorok ősszel a közszolgálati csatornákon. Az MTV többek között bulvárhíradót indítana, de D. Tóth Kriszta is saját, főműsoridőben, hetente jelentkező talkshow-t kap. A műsort Kert Attila, az MTV korábbi hírigazgatója dolgozta ki D. Tóth Krisztával, és a Népszabadság információi szerint szerepet kap benne Bombera Krisztina is, aki az MTV Nem York-i tudósítója volt.

Szintén ősszel indulhat egy új, hetente jelentkező közéleti műsor, és egy új, fogyasztóvédelemmel kapcsolatos magazinműsor is, ami állítólag az Ablak nyomdokain haladna tovább. Emellett információink szerint az MTV több sorozat indítását is tervezi, de ezek a külső gyártásban készülő műsorok egyelőre késnek.