Vágó István az ATV-re megy

2011.09.01. 10:46
Szeptember 5-től megújul az ATV, a reggeli műsort az MTV-ből kirúgott Mészáros Antóniával erősítik meg, Havas Henrik új műsort kap, Vágó István pedig állandó vendégként szerepel októbertől a csatornán.

Az Index úgy tudja, hogy több, a közmédiától júliusban elküldött embert is alkalmaz az ATV.

Mészáros, Rovó és Gmoser a hírműsorokat erősíti

Az Este egykori arca, Mészáros Antónia a Start című reggeli műsor egyik műsorvezetője lesz, Rónai Egonnal hetenkénti váltásban jelennek majd meg a képernyőn. Azokon a heteken, amikor a Startot Mészáros vezeti, ő lesz a déli Világhíradó műsorvezetője is.

Szintén az ATV Startban kapott munkát a Kossuth Rádió 180 perc című műsorából elküldött Rovó Attila szerkesztő riporter is, ő  a reggeli műsor egyik szerkesztője lesz. Gmoser Zoltán, aki régebben az MTV Híradójának egyik műsorvezetője, majd híradós riporter volt, most az ATV Híradójának és az Ez a 7 című, újonnan induló közéleti háttérműsornak készíthet riportokat.

Az ATV Start szeptember 5-től egy órával korábban, 6 órakor kezdődik és fél 9-kor ér véget. A korábbi műsorvezetők, Farkasházy Réka és Jaksity Kata szintén a csatornánál maradnak, előbbinek még nem találtak új feladatot, utóbbi továbbra is a Világok arcát vezeti majd.

Több politika, kevesebb szórakoztató műsor

Az ATV megerősítette az Index információit arról is, hogy a csatornán műsort kap Gréczy Zsolt, a Gyurcsány-kormány főtanácsadója, a volt miniszterelnök bizalmi embere is. A Szóbeszéd című, vasárnap esténként 19:25-kor jelentkező műsorának állandó vendégeként pedig - ahogy már decemberben megjósoltuk - Vágó István, a TV2 egykori kvízmestere lép ki eddigi szerepéből és kezd nyilvános politizálásba.

A politikai műsorok sorát erősíti majd Havas Henrik új műsora, a Tabu is, amiben közéleti témákról vitatkozik meghívott vendégeivel. A Tabu Gréczy műsora után, 20:45-kor kezdődik vasárnaponként.

A csatornán megszűnik viszont Juszt László Magánbeszélgetés című műsora, a Sas kabaré és a Névshowr, helyüket Rónai Egon Húzós című bulvár talkshow-ja és a Mindentudás Egyetemének 2011-es adásai veszik át.