Emmy-díjat kap az Ericsson

2011.09.14. 14:17

A televíziós iparág műszaki és technológiai fejlesztésért járó egyik legrangosabb elismerésével, Emmy-díjjal tüntetik ki az Ericsson céget azért az aktívformátum-leíró technológiájáért, amely lehetővé teszi, hogy a régi analóg, keskeny képernyős (4:3) készülékek az alkotók szándéka szerinti, megfelelő méretezésű képet fogadjanak még akkor is, ha az eredeti képet széles képernyős formátumban (16:9) vették fel.

Az Ericsson közleménye szerint a vállalat aktívformátum-leíró technológiái az Egyesült Államokban 70 millió családnak biztosítanak hozzáférést a televíziós programokhoz, lehetővé téve a kábeltelevízió-hálózatok üzemeltetőinek, hogy párhuzamosan nyújtsanak analóg keskeny képernyős és HDTV széles képernyős digitális szolgáltatásokat.

A technológia jelenleg az ATSC-NTSC átalakítást támogatja - közölte Jakab Roland vezérigazgató-helyettes az MTI-vel. (Az NTSC analóg televíziós szabványt elsősorban Észak-Amerikában alkalmazzák.)
A kitüntetést hivatalosan 2012 januárjában adják át az Ericsonnak és hét további cégnek. Ez az Ericsson harmadik Emmy-díja.

Az 1948-ban útjára indított technológiai és műszaki Emmy-díj a műsorszórási technológia terén megvalósított fejlesztést és innovációt jutalmazza: elismeri azokat a vállalatokat, szervezeteket és személyeket, amelyek, illetve akik olyan technológiai áttörésekhez járulnak hozzá, amelyek jelentős hatással vannak a televíziózás műszaki hátterére.