268 millió forintot fizetett az MTVA a magyar futballközvetítésekért

2011.10.10. 14:14

268 millió 290 ezer forintot fizetett a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a magyar futballválogatott 2011-es Eb-selejzetőinek, valamint a magyar futballbajnokság első osztálya egyes mérkőzéseinek közvetítési jogaiért a korábbi jogtulajdonosnak, a Chello Central Europe-nak - tudta meg az Átlátszó.hu. Korábban az origo is kérte az MTVA-t, hogy hozza nyilvánosságra az újonnan kötött szerződéseket.

A szerződés megkötése után Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője csak annyit mondott, hogy a Chello Central Europe több héten át tartó tárgyalássorozat után biztosította a Magyar Televízió számára, hogy párhuzamos élőben közvetítse a 2011-es Eb-selejtező mérkőzéseit.

Az MTV-hez az Eb-selejezők és a liga meccseinek részleges jogai az új médiatörvényben foglaltak alapján kerülhettek. A szövegben az áll, hogy audiovizuális médiaszolgáltató nem gyakorolhatja a kizárólagos közvetítési jogot "nagy jelentőséggel bíró események" esetében úgy, ha a hazai közönség legalább nyolcvan százalékát nem éri el (márpedig a Sport TV nem ér el öt tévézőből négyet). A társadalom számára kiemelten nagy jelentőséggel bíró eseményeket a Médiatanács hatósági határozatában állapította meg, írja az origo.  • Hírek
  • Hírek