Eltűnik a Reggeli az RTL Klubról

2011.10.14. 12:14 Módosítva: 2011.10.14. 12:25
csonka
Fotó: Bársony Bence RTL KLUB

Az RTL Klub sajtóközleményben jelentette be, hogy eltűnik reggeli beszélgetős-horoszkópos műsora a képernyőről. A csatorna tájékoztatása szerint a "túlzsúfolt piacon és a Magyarországon 2008 óta tartó pénzügyi válság miatt a csatorna reklámbevételei folyamatosan csökkentek. Ahhoz, hogy a csatorna a jövőben is sikeresen, hatékonyan és gazdaságosan működhessen, az RTL Klub a megváltozott helyzethez kívánja igazítani műsorpolitikáját."

A csatorna reklámbevételeinek jelentős része a főműsoridős és a főműsoridőt megelőző órákban sugárzott műsorok hozzák. A közlemény szerint "a televíziós reklámpiac  elsősorban szeptember végétől december elejéig, illetve márciustól májusig kívánja meg a költségesebb és nagyszabású főműsoridős tartalmak készítését és sugárzását, ezért az RTL Klub a műsorkínálatával az eddigiekhez képest is még inkább ezekre az időszakokra kíván koncentrálni." A közlemény alapján a TV2 után az RTL Klubot is elérte a válság, a műsorok megszüntetése ugyanis létszámleépítéssel is jár.

A Reggeli novemberben tehát már nem lesz látható, helyette félórában a műsor nőknek szóló, Csak csajok című szegmense kerül képernyőre. Az ok prózai: a reggeli műsort nem nézi a kereskedelmi szempontból fontos korosztály (18-49). A Reggelin kívül eltűnik a déli Híradó és lekerül a képernyőről a Fél Kettő című műsor is.

A műsorvezetők közül a Hír24 információi szerint Csonka Andrástól végleg megvált a csatorna, a többiek más műsorokban, illetve munkakörben folytatják tovább tevékenységüket. Kolosi Péter programigazgató a Hír24 kérdésére elmondta, hogy Keleti Andrea, Hajdú Steve és Mádai Vivien eleve csak beugró volt a műsorban, de közülük ketten továbbra is szerepet kapnak a csatornánál. Steve a Heti Hetesben tűnik majd fel, míg Vivien szerkesztőként folytatja pályafutását

Szujó Zoltán sportriporterként marad a csatornánál, Lilu a ValóVilág, Ördög Nóra pedig X-Faktor háziasszonya. Keleti Andrea sorsa egyelőre kérdéses. Arra egyelőre Kolosi Péter sem tudott választ adni, hogy a táncosnő szerepet kap-e a Csak csajokban.