Megszűnik a XXI. század az RTL Klubon

2011.10.18. 19:09
Megszűnik a XXI. század, és a Blikk információi szerint ritkábban kerül majd adásba a Reflektor című celebmagazin is. Az RTL Klub a válság hatására inkább a főműsoridőre koncentrál.

A Blikk információi szerint az RTL Klub újabb műsorokat szüntet meg, és ezzel párhuzamosan újabb dolgozóknak mondott fel, miután a múlt héten megszűnt a Reggeli és a Fél kettő című kora délutáni hírműsor.

Azt Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója kérdésünkre megerősítette, hogy jövőre megszűnik, de legalábbis szünetel a XXI. század. A stáb egy részének egy másik, az RTL tulajdonosához tartozó kis csatornán ajánlottak fel munkát a bulvárlap információi szerint.

A Blikk szerint hasonló sors vár a Reflektorra is, amely már egy ideje a Fókusz anyagaiból válogat, de ezt Kolosi cáfolta. A stábban viszont változás lesz, ami minden bizonnyal elbocsátásokkal is jár.

Iparági pletykák szerint a Heti hetes és a Házon kívül is veszélyben van, de Kolosi Péter szerint ez nem igaz, mindkét műsorral számolnak jövőre is. Az RTL Klub a gazdasági válság miatt az este hét és tizenegy óra közti főműsoridőre akar pénzt áldozni, ahogy múlt heti közleményükben fogalmaznak, "a televíziós reklámpiac  elsősorban szeptember végétől december elejéig, illetve márciustól májusig kívánja meg a költségesebb és nagyszabású főműsoridős tartalmak készítését és sugárzását, ezért az RTL Klub a műsorkínálatával az eddigiekhez képest is még inkább ezekre az időszakokra kíván koncentrálni."

Úgy tudjuk, hogy a válság, és a gyengélkedő Tv2 miatt egyre erőtlenebb piaci verseny miatt az RTL második, általános szórakoztató adója, az RTL II indítását is elhalasztotta. A csatorna a tervek szerint novemberben kezdte volna meg az adását.