Távozik Kereszty Gábor, a Viasat3 kreatív igazgatója

2011.10.19. 11:20 Módosítva: 2011.10.19. 12:42
Kereszty Gábor nem értett egyet a csatorna hosszútávú stratégiai irányvonalával, ezért közös megegyezéssel távozik a cégtől.

A Viasat3 közleménye szerint közös megegyezéssel távozik a cégtől az Éden Hotel producere, Kereszty Gábor, aki január óta kreatív igazgatóként dolgozott a Viasat3-nál.

Stratégiai megoldásokon vesztek össze

Kereszty Gábor azt nyilatkozta az Origónak azt nyilatkozta, hogy szakításuk hátterében az áll, hogy míg a csatorna a válságra tekintettel inkább olcsóbb, vásárolt tartalmakkal képzeli el a jövőt, Kereszty a jóval drágább, saját gyártású műsorokban látta a kivezető utat.

"Az én vízióm szerint a tévétársaságnak vagy más csatornát kellett volna vásárolnia a növekedéshez, vagy a helyi műsorok arányát kellett volna növelnie, mert ma már csak ezek tudják adni az egyéni arculatot" - mondta Kereszty.

A Viasat3 kérdésünkre viszont hangsúlyozta, hogy nem lesz kevesebb saját gyártású műsor a csatornánál jövőre, mint idén, jön az Éden Hotel 2, és jövőre is két-három heti, saját gyártású műsort terveznek, ahogy eddig. Kereszty viszont reggeli műsort, híradót és szappanoperát álmodott a Viasat3-ra, ezt a jelentős többletkiadásokkal járó bővülést azonban nem támogatta a Viasat3 tulajdonosa, a svéd MTG Groups.

Iparági információik szerint év elején az MTG tárgyalásokat folytatott a Tv2 felvásárlásáról, de az üzlet végül azért nem jött össze, mert nem tudtak megegyezni a vételárban, és a Tv2 tulajdonosa, a ProSiebenSat1-csoport egyszerre akarta értékesíteni magyar, román és bolgár érdekeltségeit. Mindebből az következik, hogy a Viasat3 tulajdonosának pár hónapja még voltak terjeszkedési tervei, de azokat most egy időre legalábbis elhalasztotta.

Kereszty Gábor öt éven át volt az SBS Broadcasting, később Pro7Sat1 csoportba tartozó TV2-nek a vezérigazgatója. Ezután a vállalat tartalmakért és fejlesztésért felelős alelnökeként dolgozott Münchenben. Az Éden Hotel című saját gyártású reality forgatása után idén januárban nevezeték ki a cég kreatív igazgatójává.

A csatornánál további változás, hogy új programigazgatót igazoltak le, Szőllőssy Gábor eddig a Story csatornák műsorbeszerzéséért volt felelős. Az eddigi programigazgató, Csényi Kati hazai és regionális tartalomfejlesztési igazgatóként folytatja a cégnél.