Gyurcsánytalanítás folyik az ATV-n

2011.10.26. 12:47
Az ATV hétfőn úgy döntött, megválik Dési Jánostól, aki a DK szombati születésnapi rendezvényén ceremóniamester volt, és a két adást megélt Demokraták című műsort sem vezetheti tovább Gréczy Zsolt, Gyurcsány Ferenc tanácsadója. Dési szerint, ha nem tennék ki, elhessegethetnék azt a vádat, hogy mindez politikai megrendelésre történt.

Dési Jánosnak az ATV a hétfői kirúgását a Gyurcsány-csoport hét végén tartott rendezvényén vállalt ceremóniamester szerepével magyarázta. Az ok: nem egyeztetett munkáltatójával a szombati szereplésről.

Dési János
Dési János

"Ez a szerződésemben nem szerepelt kizáró okként, csak az, hogy más tévés szerepek előtt egyeztetnem kell a munkaadómmal" - mondta az Indexnek a több mint tíz évig ATV-sként dolgozó Dési János, az Újságíróklub műsorvezetője. - Inkább taktikai hiba volt a részemről, hogy nem taktikáztam, és ott voltam a szombati rendezvényen egy olyan világban, ahol mindenki taktikázik."

"Az Újságíróklubból ezek után bárkit érinthet a kirúgás" - válaszolta kérdésünkre. Információink szerint már castingolnak is újságírókat a közéleti beszélgetőshow-ba, ahol Avar Jánost emlegetik az újságírói hármas esélyes kiesőjeként.

"Azt vallom nagyon régóta, hogy ha kettéválik az MSZP, a két csoportnak meg kell őriznie a relatíve jó viszonyt egymással, egyébként nincs esély. Ezért is mentem el az eseményre” - mondta Dési. Mikor arról kérdeztünk, hogy politikai oka lehetett-e a kirúgásának, ezt válaszolta: "Ha csak egy hónapra tennének ki, azzal is példát statuálnának, és elhesegethetnék azt a nyilvánvalóan igaztalan vádat, hogy a kirúgásom politikai megrendelésre történt".

Ugyanakkor a csatornán eddig két adást megélt Demokraták című vasárnapi műsort nem Gréczy Zsolt, Gyurcsány tanácsadója vezeti tovább. Gréczy a hírt megerősítette, de a továbbiakat, hogy marad-e a műsorban más szerepben, vagy a műsor esetleg átalakulva mégis megmarad-e, nem kommentálta. Az Index Információja szerint a Fórum című betelefonálós műsorban még maradhat.

2011-10-26 1440d 001.png

Dési János kirúgásának és Gréczy Zsolt műsorvezető lecserélésének hírét Németh Szilárd, a csatorna hírigazgatója nem kívánta megerősíteni az Indexnek: "Egyelőre nem szeretnénk erről nyilatkozni, megpróbálunk közös álláspontot kialakítani a tévén belül, és utána adunk nyilatkozatot".