Ismét megverte a Napló a Való Világot

2011.11.08. 15:21
Immáron második alkalommal verte meg a TV2 vasárnap esti magazinműsora a konkurens csatorna valóságshowját. Legutóbb éppen a ValóVilág párbaja maradt alul a Naplóval szemben.

Mind a teljes lakosság, mind a 18-49 éves korosztály körében népszerűbb volt vasárnap este a TV2 Napló című műsora, mint az RTL Klub valóságshowjának, a ValóVilágnak a második párbaja. A teljes lakosság körében 26,6 százalékos közönségarányt ért el a Napló, míg a VV teljes adása 25,2 százalékot, a 18-49 évesek körében pedig 25,3 százalék volt a TV2-es műsor és 23,7 százalék a konkurens csatorna műsorának közönségaránya. Ezzel az eredményével a Napló a teljes lakosság körében a negyedik, míg a 18-49 éves korosztály körében a hetedik legnézettebb műsor lett a múlt héten.

Heti nézettség

Ez már nem az első alkalom, hogy az RTL Klub ötödik szériáját futó valóságshowjának vasárnap esti adását megveri a Napló: két héttel ezelőtt szintén mindkét célcsoportban, több mint 2 százalékponttal nyert a TV2 magazinműsora. Múlt héten nemcsak a Napló, de a csütörtök esti TV2-es film is jobban teljesített a ValóVilágnál: aznap este a Vejedre ütök című vígjátékot választották többen a 18-49 évesek közül, mint a VV összefoglalót.

A Tények is jól teljesített múlt héten: a teljes lakosság körében minden este megnyerte a Híradóval folytatott nézettségi versenyt, míg a 18-49 évesek körében két nap kivételével (hétfő, szombat) nyerte saját idősávját. A teljes képhez azért az is hozzátartozik, hogy a teljes lakosság körében a hetet fölényesen nyerte az RTL Klub 26,5 százalékos közönségarányával, míg a Tv2 összesítésben csak a nézők 15,9 százalékát érdekelte