Eddie Murphynek egy csapat írja a poénokat

2011.11.08. 13:05
Az utóbbi két évtizedben az Oscar-gáláknak Bruce Vilanch szállította a poénokat. Most csatlakozhat a munkanélküliek táborához.

A közelgő ceremónia egy rakás olyan írót foglalkoztat majd, akiknek semmilyen tapasztalatuk nincs a díjátadógálák műfajában, viszont mindannyian az Oscar gála produceréhez, Brett Ratnerhez köthetők, mivel a Ratner által rendezett Hogyan lopjunk felhőkarcolót? írói.

Ratner, aki Don Mischerrel közösen lett a show producere, a Los Angeles Timesnak azt mondta, csapatában lesz Jeff Nathanson és Ted Griffin a már említett filmből, a Curb Your Enthuism (Félig üres címmel futó sorozat) írói, Alec Berg és David Mandel, A Saturday Night Live szerzői Barry Blaustein és David Schaffield, és egy olyan író, aki régóta az Oscar-csapat tagja, John Macks.

Eddie Murphy
Eddie Murphy
Fotó: Valerie Macon

Hozzátette, hogy Macks kivételével mindegyik általa bejelentett író csak a show házigazdájának, Eddie Murphynek szállítja a poénokat. Ratnernek még el kell döntenie, a gála többi részéhez mennyi íróra van szüksége, az ügyet még nem vitatta meg Mischerrel.

Vilanch még hiányzik a listáról. Újságírói érdeklődésre, hogy dolgozik-e az idei show-ban, csak annyit felelt: „gondolom, nem.”

Általában a szervezők egy írócsapatot szoktak alkalmazni a bekonferálásokhoz, és a díjátadók beszélgetéseihez, míg a házigazda alá egy másik dolgozik, a két csapat közt némi átfedéssel. Sokuk, akiket Ratner említett, már dolgoztak Murphyvel.

Ratner azt is elmondta, hogy további írókat alkalmaz a show különféle részeihez. Cameron Crowe-t, a forgatókönyvírói Oscarral is bíró rendezőt is leszerződtetné a show mellé.