340 millió forintot kapnak a tévéfilmesek

2011.11.11. 16:22

Tévéfilmes pályázatokat indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, a dokumentum-, ismeretterjesztő és animációs filmek alkotói még az idén összesen 340 millió forintos támogatási keretre pályázhatnak, közölte az NMHH Szóvivői Irodája. A Médiatanács így kívánja támogatni azokat a filmeket, amelyek magas színvonalú, tartalmas kulturális élményt jelenthetnek minden tévénézőnek.

A Médiatanács 2011-es támogatási tervében meghirdetett pályázatain az animációs filmekre idén 90 millió, a dokumentumfilmekre 140 millió, az ismereterjesztő filmekre 110 millió forint jut. A közlemény szerint az alkotók a korábbiakhoz képest egyszerűbb, ésszerűbb és kiszámíthatóbb rendszer szerint pályázhatnak. A többlépcsős pályázati eljárásban az első beadási határidő november 29.

A Médiatanács megválasztotta a pályázatokat elbíráló bizottság munkatársait is. A dokumentumfilmekkel foglalkozó bizottság tagja még Dobos Menyhért, Hermann Róbert, Szakály István és Török Gábor. Az ismeretterjesztő filmek elbírálásában Bokor Attila, Dobos Menyhért, Gazda István és Tőkéczki László is részt vesz. Az animációs filmek pályázati értékelésében Erkel András, Kerek Béla, Medveczky Balázs és Varsányi Ferenc működik még közre. Az elnöki tisztet mindegyik testületnél Vitézy László tölti be.