Milliókba került a TV2-nek a csalás

2011.11.15. 11:20
Többmilliós kártérítést fizetett a TV2 Terjék Zoltánnak. A mezőőrt dupla öröm érte, mert az állásába is visszavették. A kereskedelmi televízió és Terjék Zoltán peren kívül egyezett meg.

A TV2 Napló című műsorában levetített két riport után rúgtak ki állásából Terjéket, aki most a Bors cikke szerint kártérítést kapott a TV2-től.

Az Ózd térségi gazdálkodók földjein évek óta sok a lopás, ezt az állapotot akarta tényfeltáró riportjában bemutatni a TV2 Naplója, és a forgatás során tetten is értek három tolvajt. A riport július 31-én került adásba, de rögtön utána kiderült, hogy nem megélhetési tolvajokat leplezett le a Napló riporternője, hanem a helyi vízmű munkásait.

Csakhogy ezzel a faluban ellenségeket szereztek, ezért kérték, hogy a stáb újból vonuljon a helyszínre, és mondják el az igazat.
"Lemaradt a riportról az illusztráció felirat, amit sérelmeztem. Az úgynevezett helyreigazításból pedig az derült ki, hogy én hazudtam az egész országnak. Ezért kerestem ügyvédet, mert anyagi és erkölcsi kártérítési igénnyel lépek fel a csatorna ellen" – nyilatkozta a két levetített riport után Terjék Zoltán. A mezőőrt munkáltatója elküldte, és a TV2 is elbocsátotta a riportot készítő kollégáját, Barczai Gabi riportert.

Dr. Kovács Elvira ügyvéd képviselte Terjéket, ő írta meg a kártérítési kérelmet a TV2-nek. A Bors megtudta, hogy perre nem került sor, az ügy megegyezéssel lezárult. Az ügyvédnő közölte, hogy a szerződés tartalma nem kerülhet nyilvánosságra, erről a felek titoktartást írtak alá.

Koltay Tamás, a csatorna szóvivője írásban válaszolt kérdésünkre. „A TV2 megegyezett Terjék Zoltán jogi képviselőjével, a felek ezzel lezártnak tekintik az ügyet.” Terjék Zoltán ismételt megkeresésünkre nem reagált.