300 ezer MinDig Tv előfizető van

2011.11.21. 14:11

Az MM Online információi szerint az év első 9 hónapjában a DVB-T platfrom nőtt a leggyorsabban, azaz az ingyenes, 7 televízió és 4 rádiócsatornát kínáló MinDig TV, ami ezzel legyűrte a konkurenciát is. Az ingyenes szolgáltatás melett az előfizetéses MinDig TV Extra is npszerűnek bizonyul, felhasználóinak száma átlépte a 42 ezret. Van még hova fejlődnie a rendszernek, hiszen úgy 550-570 ezer háztartásban a mai napig az analóg adást nézik.

Az Antenna Hungária mai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy már 500 értékesítési ponton előfizethető a MinDig TV szolgáltatása, amiről a nézők 85 százaléka már hallott,és ami a földfelszíni szolgáltatást használó otthonok 35 százalékában van jelen. A MinDig TV 2009-es indulása óta egyébként 61 százalékkal csökkentek a DVB-T platformmal kompatibilis tévék árai, míg a speciális jelátalakító eszközök – set-top-boxok – esetében még nagyobb, 77 százalékos volt a visszaesés. 2012 a legnézettebb sportesemények éve lesz: futball Európa-bajnokság, nyári olimpiai játékok, Forma-1; a cég várakozásai szerint ezeket az eseményeket a közszolgálati televízió közvetíti, HD-minőségben.

Az Antenna Hungária reményei szerint az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolásához közeledve a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások népszerűsége tovább növekszik. Az AH ezáltal teljes mértékben felkészülten várja a digitális átállás utolsó szakaszát és kész arra, hogy hozzájáruljon a zökkenőmentes analóg lekapcsolás folyamatához.