Lomnici-botrány: Deutsch ugróiskolát rajzolt az MTI elé

2011.12.10. 12:58 Módosítva: 2011.12.10. 16:35
Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője ígéretét betartva szombaton délben ugróiskolát rajzolt az MTVA Naphegy téri székháza elé a Duna TV-ben és az MTV-ben múlt szombaton lement kitakarásos Lomnici-tudósítás miatt.

A sajtószabadság megsértésének tartja Deutsch Tamás a Lomnici Zoltán egykori főbíróval történt köztévés esetet.

"És ez még csak a kezdet"

A Fidesz EP-képviselője kedden jelentette be a Twitteren, hogy demonstrálni fog az ügy miatt. Deutsch cikkünkre reagált, amelyben azt írtuk, hogy információink szerint a magánbosszú hátterében egy korábbi pozícióharc áll Lomnici és egy főbírójelölt között. Utóbbi közeli kapcsolatban áll az MTI Hírcentrum egyik munkatársával. Úgy tudjuk, hogy ennek ellenére a vágót és a napi felelős szerkesztőt vonhatják felelősségre az ügyben.

Deutsch bejegyzésében azt írta, hogy "ha az Index értesülése megfelel a valóságnak és vágóval és a napi felelős szerkesztővel együtt nem rúgják ki 12-24 órán belül az MTVA nevű akármiből ezt az "MTI Hircentrum egyik munkatársát", akkor szombaton szines krétával ugróiskolát rajzolok az MTI főbejárata elé az aszfaltra!! Komolyan, és ez még csak a kezdet!"

A fideszes politikus ezt követően kétszer is megerősítette szándékát a Twitteren, mint írta, "szombat délben ugróiskolát rajzolok az MTI Naphegy téri főbejárata elé. Aztán valamennyi retusáló idióta pattoghat kifelé!". Szombaton délben a politikus valóban megérkezett a Naphegy térre, ahol az MTVA székháza előtt rajzolt az aszfaltra.

Párbeszédet kell folytatni

Tudósítónk szerint Deutsch egy Mansfeld Pétert ábrázoló polóban érkezett az akcióra, ahol közölte, azért teszi ezt, mert úgy véli, muszáj beszélni erről az ügyről, "nem azért vagyok "88 óta politikus, hogy ilyenek megtörténhessenek".

Deutsch nem vitt petíciót az akcióra, azt viszont elmondta, hogy a sajtószabadság megsértése ügyének tekinti ezt az esetet. "A sajtószabadság elvont fogalom, de meg kell értenie mindenkinek, hogy itt mindenki személyes szabadságáról szó van". Mint fogalmazott, "lehet, hogy tetszik, vagy nem tetszik a rendszer, a lényeg, hogy erről lehessen beszélni, párbeszédet kell folytatni az ilyen ügyek elkerülése érdekében".

Tájékoztatása szerint beszélt Lomnici Zoltánnal a történtekről, és sem neki, sem Lomnicinek ez nem személyes ügy. A hir24.hu-nak adott interjújában Deutsch azt mondta, hogy ki kell rúgni a Lomnici-botrányért felelős három embert. Úgy vélte, elismerték a felelősségüket, így viselniük kell botrányos tettükért a következményeket. Hozzátette viszont, hogy ha úgy érzik, nem ők a felelősök, akkor mondják meg, hogy szerintük ki.